Prijava/login
Monday 18 Jun 2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style

Gazija dobitnik plakete općine Bužim

Najmlađa općina u BiH, Općina Bužim nastala je 20. februara 1995. godine, odlukom Ratnog predsjedništva R BiH.

 

Udruženju hor ilahija i kasida Gazija Bužim dodijeljeno je javno općinsko priznanje "Plaketa općine Bužim" za doprinos u oblasti kulturnih sadržaja, afirmaciji i promoviranju općine Bužim. Inače ovo je drugo priznanje horu Gazija od strane općine Bužim, naime isti je dobitnik javnog priznanja "Zahvalnica općine Bužim" 20.02.2009. godine, što je pokazatelj doprinosa hora Gazija kulturnom životu općine Bužim.......

 

 

Uz visoke zvanice Vlade i Skupštine USK, članove Federalnog i Državnog parlamenta iz Općine Bužim, svečanoj sjednici Općinskog Vijeća Bužim, prisustvovali su i članovi Ratnog predsjedništva R BiH: Ejup Ganić, Nijaz Duraković, Tatjana Ljujić-Mijatović, Stjepan Kljujić i Ivo Komšić, a Mirko Pejanović je bio opravdano odsutan.

Obilježavanje Dana Općine Bužim počelo je u kabinetu Općinskog načelnika Mirsada Šahinovića, a nastavljeno svečanom sjednicom Općinskog Vijeća Bužim na kojoj su dodjeljene nagrade zaslužnim pojedincima, institucijama i ustanovama koji su doprinijeli nastajanju i razvitku općine Bužim. 

Plaketu je u ime udruženja hor ilahija i kasida "Gazija" primio predsjednik udruženja hor ilahija i kasida "Gazija" Bužim Vahidin Veladžić, te se u ime ostalih dobitnika priznanja "Plaketa općine Bužim" zahvalio na priznanju i ukratko opisao 18-godišnje postojanje hora Gazija, te njegov značaj i utjecaj na kulturni život općine Bužim, kao i učešće u odbrani BiH i stvaranju općine Bužim za vrijeme rata gdje su trojica članova Gazija dali svoje živote. 

Takođe je upriličen prigodan program i polaganje vijenaca na šehidsko turbe 505. Viteške brigade.

 

 

 

Share on Facebook

Copyright © 2018 Hor Gazija . Designed by gazija web team