Prijava/login
Monday 18 Jun 2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style

Gazije na promociji radija BIR

U Bužimu 10.04.2010. godine u amfiteatru srednje škole sa početkom u 20:00 sati,  pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Mirsada Šahinovića održana prva bosansko-hercegovačka promocija radija BIR. Amfiteatar Srednje škole "Bužim" je bio ispunjen do posljednjg mjesta što pokazuje veliku zainteresiranost građana Bužima za ovom promocijom radija BIR koji našu općinu pokriva signalom na frekvenciji 98,1Mhz.

Na samom početku promocije načelnik općine Bužim gosp.Mirsad Šahinović je u svoje ime i u ime  svih bužimljana poželio dobrodošlicu direktoru radija BIR, uposlenicima i posebnom gostu  Mustafi ef. Spahiću koji je govorio o značaju  i utjecaju medija  u Bosni i Hercegovini.

Hor Gazija svojim je nastupom uljepšao ovaj nesvakidašnji događaj i time učvrstio već dobru saradnju sa radio BIR-om. Numerema "Ilhamom sam sinoć ja", "Čežnjo moja Muhammede" i "U hladu arša" Gazije su iako vrlo dobro poznate kako bužimskoj tako i publici širom BiH ostavili poseban dojam. Bužimskoj publici se predstavio i solist Mirsad Šehić iz Bihaća sa svojom numerom sa prvog CD-a "Vjero mira".

O BIR-u:

"RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se, za sada, bavi proizvodnjom i emitiranjem radio programa. Eksperimentalni radijski program RTV IZ "BIR" je počeo sa emitiranjem 1. muharrema 1429., odnosno 10. januara 2008. godine, dok je emitiranje redovnog programa krenulo 4. safera 1429., odnosno 11. februara 2008. godine.

Od 21. aprila 2008. godine radio "BIR" je program emitirao od 7.00 do 19.00 sati svaki dan.
Od 1. marta 2009. godine radio BIR možete slušati 24h dnevno!
U programskoj shemi zastupljeni su sljedeći programi: vjerski, obrazovni, dječiji i omladinski, muzički, sportski, marketing i informativno-politički program.
Uposlenici i saradnici radija BIR sa ponosom i zadovoljstvom nastoje odgovoriti izazovima koje pred njih postavlja realizacija programa. Radio BIR cijenimo kako veliko postignuće Islamske zajednice, što nam daje dodatni motiv i jača u nama pozitivne, slobodoljubljive i prosperitetne ideje baštinika dobročinstva i ustrajnosti. Brojni su ukrasi ovog svijeta, a dobra djela vječno traju, ona će biti bolje nagrađena. Zahvaljujemo se na povjerenju.

Pridružite nam se! Budimo zajedno jer je radio BIR radio svih nas.

NIJE NAM SVEJEDNO, BUDIMO ZAJEDNO - BUDIMO BIR! "

 

 

 

Share on Facebook

Copyright © 2018 Hor Gazija . Designed by gazija web team