Prijava/login
Monday 18 Jun 2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style

Održan mega koncert Hora Gazija

Promotivni koncert hora ilahija i kasida„Gazija“ je već iza nas. Danas se zbrajaju utisci i sumira urađeno.Na svakom koraku i u svakom razgovoru Gazije su neizbježna tema i nekako se svi ponosimo urađenim CD-om „Dženetska hurija“, održanim koncertom, atmosferom i sveukupnim ambijentom kojeg smo imali poslednjih nekoliko dana. Svi oni koji su došli, čuli i vidjeli koncert jednostavno su morali biti zadovoljni jer od Gazija se to i očekivalo. Pripreme za ovaj promotivni koncert „Gazija“ su započele prije dva-tri mjeseca. Međutim, finale u pravom smislu te riječi, krenulo je u subotu. Prije samog koncerta održan je okrugli sto i press konferencija u Hotelu „Europa“ gdje se govorilo o Gazijima, koncertu i bužimljanima.

Na press konferenciji učešće su uzeli producent koncerta Sead Zele Lipovača, hfz. Aziz Alili, član hora Gazija Veladžić Muhamed, predstavnik hora Isa-beg iz Novog Pazara, načelnik općine Mirsad Šahinović i predsjedavajući OV Agan Bunić. Naravno, bilo je lijepo čuti od Seada Zele Lipovače da je CD „Dženetska hurija“ nešto najbolje do sada urađeno na ovim našim prostorima. Posebno je naglasio ozbiljnost, profesionalizam, strpljenje i poštenje svih članova Gazija, te im zaželio svu sreću u budućem radu i nastupima.

Centralni događaj je svakako izazvao veliko zanimanje bužimljana ali i brojnih gostiju iz susjednih općina USK-a, Zagreba, Sarajeva i Tuzle. Prema slobodnim procjenama na stadionu NK „Vitez“ u Bužimu okupilo se oko 4.500 posjetilaca, a računajaući sve one koji su mogli vidjeti nastup Gazija izvan stadiona može se slobodno reći da je to preko 6.000. Promotivni koncert je započeo u 21,00 sat učenjem ašere hfz. Aziza Alilija nakon čega su predstavljeni gosti ali i svi oni sponzori koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta. Puna dva sata, koliko je trajao koncert, svi su uživali u ilahijama i kasidama hora „Gazija“ koji je zaista postavio visoke standarde u ovoj vrsti muzike na ovim našim prostorima.

 

 

 

Share on Facebook

Copyright © 2018 Hor Gazija . Designed by gazija web team