Prijava/login
Monday 18 Jun 2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style

Premijera spota hora Gazija

Sinoć (24.04.2010.) je u Bužimu premijerno prikazan prvi spot hora duhovne muzike islama  „Gazija“  sa prvog CD-a  „Dženetska hurija“.  Premijerno prikazivanje spota hor „Gazija“ je iskoristio  za okupljanje svih dosadašnjih članova ovog hora u periodu 1992.-2010. godine ali i za dodjelu priznanja prijateljima „Gazija“  koji su na bilo koji način pomogli i  podržali ovaj hor od njegovog osnivanja do danas.

 

Na samom početku premijerno je prikazan i  kratki dokumentarni film o horu „Gazija“  koji pored osnovnih informacija  podsjeća na brojne članove ovog hora, prve javne nastupe,  nagrade  i priznanja.

Prije premijernog  prikazivanja spota „Dženetska hurija“  predsjednik udruženja Vahidin Veladžić se u ime hora zahvalio svim prijateljima „Gazija“  na podršci i pomoći uz nadu da će i dalje biti pomoć i podrška u budućim projektima hora „Gazija“ , a najzaslužnijim  su dodijeljena najveća priznanja Plaketa, Počasni Gazija i zahvalnica. Najveće priznanje  Plaketa Gazija uručene su  prvim vođama ovog hora 1992.godine Zorić Abulahu i Samiru Veladžiću. Plakete su posthumno dodijeljene članovima „Gazija“  Mašinović Enesu,  Veladžić Ismetu i  Ćordić Abdulahu koji su poginuli u proteklom odbranbeno-oslobodilačkom ratu.  

Plakete su dodijeljene i slijedećim kolektivima, poduzećima, institucijama i pojedincima: Radni kolektiv  OŠ Bužim , Kobar d.o.o Bužim, KIB Banka d.d. poslovnica Bužim, Kov – grad d.o.o Bužim, Udruženje Izet Nanić, Emin Grošić, Općina Vogošća, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, Općina Bužim, načelnik u prošlom mandatu Jasmin Emrić, Općina Bužim, aktuelni načelnik Mirsad Šahinović, Predsjedavajući OV Bužim Agan Bunić i Federalni poslanik gosp. Sead Jusić

Priznanje „Počasni Gazija“ dodijeljene su Nisvetu Poriću, Aganu Skenderoviću ,Anesu Skenderoviću, Sulejmanu Muratoviću, Asimu Ćordiću, Šefiku Veladžiću, Samiru Duranoviću, Nijazu Hadžiću, Suadu Veladžiću, Huseinu Kovačeviću, Miri Ljubijankić, Fehimu Kazaferoviću, Muniru Durakoviću, Mirzetu Mulaliću, Kasimu Mulaliću i Veladžić Ismetu.

Na kraju programa svi članovi Gazija od 1992-2010 su izveli pobjedničku numeru iz 1993 . godine, a sjećanja na prve Gazije su razmijenjena uz zakusku i druženje svih Gazija i prijatelja. 

 

 

 

Share on Facebook

Copyright © 2018 Hor Gazija . Designed by gazija web team