Prijava/login
Monday 18 Jun 2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style

Svečana sjedinca povodom Kurban bajrama

Medžlis Islamske zajednice Velika Kladuša u koordinaciji sa kabinetom muftije bihaćkog Hasana ef. Makića u subotu, 27. oktobra, u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši organizirao je svečanu sjednicu Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša i svečanost povodom Kurban bajrama.

Svečana sjednica otpočela je učenjem Kur'ana, a zatim su uslijedila obraćanja članova rukovodstva Medžlisa IZ Velika Kladuša, predstavnika Općine Velika Kladuša, bihaćkog muftije Hasana ef. Makića, te specijalnog gosta ove svečanosti zagrebačkog muftije Aziza ef. Hasanovića.

- Počašćen sam što sam imao priliku prisustvovati ovoj svečanosti i što sam vidio jedan kvalitetan primjer rada Medžlisa IZ Velika Kladuša i doprinos pojedinaca i raznih institucija na razvoj vjerskog života, izjavio je po okončanju svečanosti zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović.

Zadovoljstvo organizacijom svečanosti i posjetom izrazio je bihaćki muftija Hasan ef. Makić.

Ovom prilikom uručene su priznanja, plakete i zahvalnice pravnim i fizičkim licima koji su na bilo koji način pomogli radu Medžlisa IZ Velika Kladuša, ali i očuvanju vjere. Za korektno i uspješno izvještavanje javnosti o instituciji Medžlisa IZ Velika Kladuša i kontinuitet u realizaciji vjerskog programa Zahvalnicu je između ostalih na ovoj svečanosti dobio i Radio Velika Kladuša. U ime općinskog načelnika Admila Mulalića, šef njegova kabineta Jasmin Elezović uručio je slike Arifu ef. Erdiću i Izudinu ef. Hiliću u znak dobre dosadašnje saradnje Općinskog organa uprave sa Medžlisom IZ Velika Kladuša.

Ovoj svečanosti je prisustvovao veliki broj građana, imama, predsjednika i članova džamatskih odbora, članova Udruženja „Ilmijje“, članova Sabora Islamske zajednice Republike Hrvatske i ostalih uzvanika. Sve prisutne sa svojim bogatim repertoarom ilahija zabavljali su članovi bužimskog  hora ilahija i kasida „Gazija“.

 

 

Share on Facebook

Copyright © 2018 Hor Gazija . Designed by gazija web team