Prijava/login
Sunday 27 May 2018

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style

Velika bajramska turneja Gazija na najvišim nivoima

Članovi bužimskog hora Gazija ovog Bajrama odradili su veliku bajramsku turneju i na najbolji mogući način dostojanstveno predstavili općinu Bužim i ime „Gazija“.

Gazije su bajramske koncerte počeli u Bužimu, uoči Bajrama 07.08.2013. sa početkom u 21:30 h, bajramskim koncertom „Nek' se zna da Bajram je“ , a koji je održan u sklopu Slobodarskih dana viteškog grada Bužima.


Centralni događaj u sklopu turneje bio je veliki bajramski koncert u Skenderiji u Sarajevu prvog dana Bajrama sa početkom 20:30 h, gdje su se Gazije predstavili sa solistom Vahidinom Veladžićem, a koncert je prenosila državna televizija BHT1.


Drugi dan Bajrama, Gazije su uzeli učešće u centralnoj manifestaciji „Odbrana Bosne – Igman 2013.“ na Velikom polju na Igmanu, uz direktan TV prijenos TVSA i MTV Igman, na kojem su učestvovala brojna poznata imena, vojni i civilni zvaničnici, te član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.


Treći dan Bajrama Gazije su u prijepodnevnim satima gostovali u Bihaću na temelju gradske džamije uz prisutstvo nekoliko hiljada ljudi i zvaničnika na čelu sa reisom Husein ef. Kavazovićem.


Popodne su Gazije učešće uzeli na manifestaciji „Veče sa dijasporom“ u sklopu manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ gdje je priređen bogat kulturno zabavni program.


Završnica bajramske turneje Gazija bila je treći dan Bajrama u Republici Hrvatskoj u Karlovcu, u dvorani „Zorin dom“ gdje je održan centralni bajramski program za Republiku Hrvatsku, a svečanosti su prisustvovali muftija zagrebački Aziz ef. Hasanović, gradonačelnik grada Karlovca g-din Damir Jelić, glavni imam karlovačkog medžlisa Admir ef. Muhić, kao i predstavnici vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj. Program je popratila Hrvatska radio televizija, a Gazije ostavili upečatljiv dojam na prisutne.

Share on Facebook

Copyright © 2018 Hor Gazija . Designed by gazija web team